Duurzaamheid door gevelgroen en dakgroen - Kooikersweg Den Bosch

Duurzaamheid door gevel- en dakgroen

Bij nieuwbouwproject Kooikersweg Den Bosch staat duurzaamheid door vergroening centraal. Het oude gebouw uit de jaren ’60 maakte plaats voor een moderne winkelstrip met daarboven appartementen. Het ontwerp is een knipoog naar de architectuur van die tijd. Dit is terug te zien in de horizontale oriëntatie, de band bij de ramen en de karakteristieke zandgele bakstenen.

Het nieuwe gebouw integreert perfect in het stedenbouwkundige patroon van de wijk. De twee haaks op elkaar geplaatste stroken markeren de hoek van de Kooikersweg en de Tilburglaan, en de open ruimte tussen de gebouwen sluit aan bij de kenmerkende strokenverkaveling.

Bijzonder aan dit project is de vergroening: een groene gevel en een groen dak dragen bij aan het voorkomen van hittestress, de opvang van hemelwater en bevordering van biodiversiteit. De gesloten gevel waarachter het magazijn van de supermarkt schuilgaat, wordt uitgevoerd als een groene wand. Ook de luifelconstructie die verschillende entrees verbindt, geeft het gebouw een moderne uitstraling. 

De transparante begane grond met grote glaspuien zorgt voor een open en uitnodigende sfeer, terwijl de gevels in zandgeel en grijs metselwerk een harmonieuze verbinding vormen met andere nieuwbouwprojecten in de omgeving. Project Kooikersweg verrast en verbindt! 

Comments are closed.