Nieuws

Stedenbouwkundig ontwerp Bakkerpad Nijnsel - CIER Architecten

Stedenbouwkundig ontwerp – project Bakkerpad in Nijnsel

CIER Architecten is een breedwerkend architectenbureau. Dat betekent dat onze klanten met vele vraagstukken bij ons terecht kunnen. Bij project Bakkerpad in Nijnsel zijn we vanaf het allereerste moment betrokken en gestart met het stedenbouwkundig ontwerp.

Om ons goed te kunnen verdiepen in het project, bezochten we fysiek de locatie. Zoals bij elk project lopen we er rond en ervaren de ruimte voordat we nadenken over wat daar zou passen. Dan starten we met ‘puzzelen’. Waar moeten we rekening mee houden? Welke contouren zijn er? Welke regels moeten we volgen? 

In Nijnsel is in het stedenbouwkundig ontwerp bijvoorbeeld al rekening gehouden met aansluiting op het dorp en het dorpslint, maar ook met de overstromingszone van De Dommel. Er is gekeken naar parkeren, de verhouding tussen bebouwing en openbare ruimte en groen, de diversiteit in programmering, etc. Uiteindelijk is er een goede mix aan woningen ontstaan.

Een stedenbouwkundig ontwerp van CIER Architecten gaat verder dan het verdelen van een ruimte in woningbouwblokken. Er is nagedacht over de aansluiting op het volgende schaalniveau waarin het stedenbouwkundig ontwerp wordt omgezet naar een architectonisch ontwerp. Of zoals één van onze klanten treffend zegt: “Wanneer je CIER Architecten een stedenbouwkundig ontwerp laat maken dan weet je dat het klopt.”

Ot Aertssen

Even voorstellen; dit is onze verbeelder Ot Aertssen

Ot is bij CIER Architecten werkzaam als BIM-modelleur en hij heeft onder andere project De Smederij gemodelleerd.

“Tijdens mijn werkzaamheden als BIM-modelleur komen architectuur en techniek samen. Die combinatie, daar word ik blij van. Project De Smederij was mijn eerste echte grote woningbouwproject. Ik ging met dit project aan de slag direct na het voorlopig ontwerp van de architect. Tijdens deze fase zette ik het ontwerp om in een 3D model en in de volgende fase heb ik alles uitgewerkt voor de vergunningaanvraag”, vertelt Ot vol enthousiasme.

“Ik werk nu zo’n 2,5 jaar bij CIER Architecten en heb sinds kort een vast contract. Daar ben ik super blij mee. Je krijgt hier veel kansen en veel verantwoordelijkheid. Ik werk aan verschillende soorten projecten, dat zorgt voor veel afwisseling. In de toekomst zou ik me nog graag specialiseren, waarin precies dat weet ik nog niet, ik ben me nog aan het oriënteren. Zo vind ik BENG heel interessant maar het zou zomaar ook iets anders kunnen zijn. Ik heb hier de ruimte om me door te ontwikkelen.”

Benieuwd hoe project De Smederij eruitziet?
Check: https://www.cierarchitecten.nl/projecten/de-smederij/

Vacature projectmanager - communicatieve krachtpatser

Vacature projectmanager – Wij zoeken een communicatieve krachtpatser

Met jouw lef, regeltalent, vooruitziende blik en inzicht neem jij op krachtige wijze onze projecten onder je hoede. Zodra jij instapt op een project neem jij jouw verantwoordelijkheid. Je weet wat er moet gebeuren en zorgt ervoor dat het project vlekkeloos verloopt.

Jouw sterke kant is communicatie. Dit in combinatie met jouw vakkennis maakt jou onverslaanbaar als projectmanager. Je kent de klappen van de zweep, weet waar je op moet letten en zorgt dat zaken geregeld worden. Je hebt contact met klanten, gemeentes, projectontwikkelaars en andere betrokkenen. Maar natuurlijk ook met je collega’s, waar je nauw mee samenwerkt.  

CIER Architecten werkt aan een grote verscheidenheid projecten. Je krijgt niet alleen te maken met woningbouw maar ook met bijvoorbeeld transformaties. Ben jij die communicatieve krachtpatser die houdt van afwisseling en die zich graag vastbijt in complexe projecten? Dan gaan wij graag in gesprek met je. Check de volledige vacature op: https://www.cierarchitecten.nl/vacature-projectmanager/