Nieuws

verbeelder Ronald Huijben

Even voorstellen; dit is onze verbeelder Ronald Huijben

Ronald is bij CIER Architecten werkzaam als BIM-modelleur, bouwkundige en 3D visualisator. Hij heeft onder andere de 3D artist impressions gemaakt van het markante project CityDoxx te Almelo.

“Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden houd ik me bezig met de technische uitwerking van de voorontwerpen van de architect. Ik probeer altijd zo vroeg mogelijk bij een project betrokken te zijn, zodat ik het praktische deel van het voorontwerp mee kan uitdenken”, vertelt Ronald over zijn werk.

“Zodra ik aan de slag ga met het technisch tekenwerk, check ik of dit ook klopt met bijvoorbeeld de bouwregelgeving en of de maatvoeringen voldoen aan het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL). We werken dan eigenlijk van grof naar fijn. Tijdens het technisch tekenwerk wordt het ontwerp fijn geslepen.”

“Ik vond tekenen vroeger al heel leuk en had ook interesse in techniek en exacte vakken. Het was een logische keus om een opleiding tot bouwkundige te volgen. Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam bij CIER Architecten. In de toekomst zou ik me nog verder willen ontwikkelen op het gebied van 3D-visuals. Er bestaan op dat vlak genoeg mogelijkheden.”

“Project Citydoxx was een bijzonder project om te visualiseren in 3D. Het is een niet-alledaags bedrijfsgebouw met een markante vorm in een opvallend groene kleur. De schuine kanten, de ronde ramen met daarin het bedrijfslogo verwerkt, de overstekken – alles is net iets anders bij dit project. Dat maakt het een extra interessant project om aan te werken.”

Benieuwd hoe project CityDoxx eruitziet? Check: https://www.cierarchitecten.nl/projecten/citydoxx-almelo/

Gouden Hart Lelystad directievoering

Directievoering door CIER Architecten: expertise en betrokkenheid

Bij CIER Architecten gaan we bij de organisatie van het bouwproces verder dan alleen het bewaken van geld, tijd en kwaliteit. We denken mee vanuit onze rol als directievoerder, zetten onze expertise in en zien waar mogelijke knelpunten ontstaan. We signaleren deze tijdig en pakken deze direct mee op. We zorgen ervoor dat uw project voldoet aan alle wensen en eisen. 

Voor zorglocatie Het Gouden Hart in Lelystad, met 45 zorgappartementen in het hogere segment, heeft onze senior projectmanager Lion Rams de directievoering verzorgd. Lion kwam aan boord zodra het ontwerp klaar was, maar voordat afspraken met aannemers werden gemaakt. Met het programma van eisen en technische specificaties in de hand, waakte hij over meerwerk, planning, budget, organisatie en kwaliteit.

Met een zorgbril op is door hem gekeken naar de zorg gerelateerde voorzieningen, de routing in het pand en de gehanteerde maatvoering om ervoor te zorgen dat optimale zorg geboden kan worden. Ook de organisatie rondom de specifieke wensen van de toekomstige gebruikers viel onder zijn verantwoordelijkheid.

Vanuit onze expertise ontzorgen we professioneel en onafhankelijk onze opdrachtgevers. We zorgen ervoor dat zij precies krijgen waarvoor zij hebben betaald, conform alle gestelde eisen en wensen. Bekijk wat wij nog meer voor u kunnen betekenen >> werkzaamheden.

Foto van website Het Gouden Hart

BENG berekening nodig? CIER Architecten heeft alles in huis

BENG berekening nodig? CIER Architecten alle kennis onder één dak!

Voor alle vergunningaanvragen geldt dat de bouwprojecten moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).

Onze gecertificeerde BENG-specialist, Gilbert Kriele, zorgt ervoor dat uw woningbouwproject volledig voldoet aan de laatste BENG-regelgeving. Door de jaarlijkse bijscholing blijft Gilbert gecertificeerd en wij als bureau up-to-date. Zo zijn we bijvoorbeeld volledig op de hoogte van de wijzigingen per 1 juli 2024.

Samenwerken met een bureau dat zelf BENG berekeningen kan maken biedt alleen maar voordelen. Zo houden we tijdens de ontwerpfase al zoveel mogelijk rekening met de BENG-eisen en zijn we niet afhankelijk van derden voor de berekening. Sterker nog; we kunnen ook voor andere partijen BENG-berekeningen maken.

Voor het maken van deze berekeningen gebruiken we een rekenprogramma waarin de laatste regelgeving is verwerkt. Van het ontwerpproces tot aan de vergunningaanvraag verloopt hierdoor efficiënt en soepel. Bij CIER Architecten vindt u alle kennis onder één dak.