Schootse Hof

Locatie

In de historische context van een voormalige klompenfabriek met bijgebouwen en een populierenbos is dit plan ontwikkeld voor een kleinschalig woongebied met 19 rijwoningen en een vrijstaande woning rondom een intiem woonhof. Het woonhof heeft een groen verblijfskarakter en is verkeersluw ingericht. Vanaf het woonhof is blijvend zicht op de oude klompenfabriek en op een populierenbos. Qua woningtypen voorziet het plan in zowel woningen voor starters als levensloopgeschikte woningen met een compleet woonprogramma op de begane grond.

Architectuur

De architectuur van de woningen refereert naar in de omgeving historisch aanwezige gebouwtypologie├źn van kapschuren en veldschuren. Dit komt tot uitdrukking in het gebruik van zowel symmetrische als a-symmetrische kappen met lage goten en het gebruik van houten elementen in de gevel. De kleurstelling sluit daarbij aan: roodbont genuanceerd metselwerk, lichte houten kozijnen en het gebruik van standgroen als accentkleur. In de kapschuurwoningen is een knipoog naar veldschuren verwerkt in de vorm van grote houten gevelvlakken die verwijzen naar schuurdeuren, de carports in de veldschuurwoningen doen denken aan overdekte opslagruimten of open schuren.

De klompenfabriek zelf blijft behouden en wordt opgeknapt. In het bestaande gebouw is een opslagruimte aanwezig en zijn een aantal ambachtelijke bedrijven gehuisvest.

  • Plaats
    Schijndel
  • Programma
    20 woningen
  • Opdrachtgever
    Van Grunsven
Shopping Basket