Kerkstraat Oost

Locatie

Het appartementencomplex Kerkstraat-oost in Zeeland bestaat uit drie bouwblokken rondom een openbare ruimte.

Aan de straten Parklaan en Dorpsas bevinden zich twee nagenoeg identieke woonblokken met 15 appartementen per bouwblok. De appartementen zijn bereikbaar via een middenbouw en galerijen in het binnengebied.

Woonblokken

De woonblokken hebben aan de straatzijde een volumeopbouw van 2 bouwlagen met een hellend dak van 45 graden. De loggia’s lopen door over de drie bouwlagen en parcelleren de bouwblokken. De accenten in de kopgevels zorgen voor een zorgvuldige overgang van 2 lagen met kap aan de voorzijde naar drie bouwlagen met platdak aan de achterzijde.

In de voorgevels wisselen puien met metselwerk kaders elkaar speels af met een ritme van drie kozijnen. De gevels zijn gematerialiseerd in rood/oranje baksteen met accenten in donkerrode baksteen. Ombergrijze kozijnen en een donkergrijze vlakke dakpan geven de woonblokken een moderne uitstraling.

Middenbouw

Alle appartementen worden ontsloten met een trappenhuis en lift in een volume tussen de woonblokken. Alle (collectieve) bergingen en de gemeenschappelijke entree bevinden zich in dit volume.

Aan de westzijde van de middenbouw is aandacht besteed aan een zorgvuldige overgang naar het daarnaast gelegen appartementengebouw. Het volume van de middenbouw loopt daar getrapt terug.  De gevellijn verspringt tussen de glazen pui en de lichte gevelplanken. De stalen frames aan de balustrade fungeren als klimhulp voor gevelgroen.

  • Plaats
    Zeeland
  • Programma
    30 appartementen
  • Opdrachtgever
    Mooiland
Shopping Basket