De Kiem van Houten 2

Bij de woningen voor fase 2 is voortgeborduurd op de stijl en architectuur uit de eerste fase, maar wel met de toevoeging van enkele unieke elementen. De architectuur van de woningen heeft veel weg van de geliefde jaren ’30 stijl. Bij onze woningen vind je bijvoorbeeld de typerende dakoverstekken en een combinatie van zadeldaken en dwarskappen uit deze stijl terug.

Dit geeft de woningen een klassiek karakter, maar tegelijkertijd voelen de woningen ook modern aan door de ruime opzet van de kamers.

Materialisatie

De woningen die aan de rand van het gebied van fase 2 liggen hebben een donkerbruine baksteen gekregen en die in het midden van fase 2 liggen hebben een rode baksteen gekregen. Dit zijn kleuren die je vaak tegenkomt bij jaren ’30 woningen en die elkaar mooi complementeren. Ook de afwerking van de woningen is geheel in lijn met deze stijl uit het begin van de 20ste eeuw. We hebben ervoor gekozen om versieringen in het metselwerk toe te passen. Door het gebruik van verschillende gekleurde vlakken waar spekbanden in zijn verwerkt, ontstaat er meer levendigheid in de gevel van de woning. Het metselwerk van de spekbanden hebben we een zwarte kleur gegeven om het geheel te breken. Dit geeft de woningen een authentieke uitstraling.

Nieuwe woonwijk

Bij een nieuwbouwproject ontwerpen we niet alleen nieuwe woningen, maar eigenlijk een hele nieuwe wijk. Zo ook bij De Kiem van Houten.

De algehele sfeer en samenhang draagt bij aan het woonplezier en kan de sociale interactie tussen buurtbewoners stimuleren. Daarnaast hebben we bij dit project ook gekeken naar zaken die niet direct bij de architectuur van de woning horen, maar wel bepalend zijn voor het aanzicht. Denk hierbij aan erfafscheidingen en de groenvoorziening in de buurt.

We hebben naar het totale plaatje gekeken, want dat moet gewoon van A tot Z kloppen.

  • Plaats
    Houten
  • Programma
    78 woningen
  • Opdrachtgevers
    Jansen Bouwontwikkeling & van Grunsven
Shopping Basket