Transformatie werken naar wonen - Residentie Nassau Dongen - CIER Architecten

Project Residentie Nassau Dongen – Transformatie van werken naar wonen met focus op technische verduurzaming 

Residentie Nassau Dongen is een opvallend architectonisch pand gelegen op een centrale plek in Dongen. Zo’n 20 jaar geleden ontworpen door CIER Architecten als kantoorgebouw. En nu getransformeerd naar een woongebouw met ruimte voor 71 moderne appartementen.

Het gebouw huisvest in zijn nieuwe functie een doelgroep die aansluit op de woningbouwopgave van de gemeente, te weten betaalbare woningen voor voornamelijk mensen in de middenhuur sector.

De kantoorstructuur van het pand leende zich goed voor verkaveling in woningen. De verschillende kantoortuinen en kantoorkamers zijn nu appartementen van verschillende groottes. Er is hiermee een variëteit aan woningtypes beschikbaar gekomen. En daar waar er aan de buitenzijde ogenschijnlijk niks is veranderd, biedt de binnenzijde een nieuw duurzaam thuis voor jong en oud.

De transformatie bestond echter niet alleen uit een nieuwe bestemming, maar ook uit de technische verduurzaming van het pand. Zo is de bestaande gasgestookte verwarming omgebouwd tot een collectieve, volledig elektrische, installatie met een warmtepomp voor verwarming en koeling. De bestaande centrale luchtbehandeling met warmteterugwinning is uitgebreid en is nu een CO2 gestuurde ventilatie. De algemene verlichting is vervangen door ledverlichting en daarnaast zijn op het dak 186 zonnepanelen aangebracht. Welkom thuis in Residentie Nassau Dongen!

Comments are closed.