SPB

Het SPB is een samenwerkingsverband van regionale NVOB Bouwbedrijven. Tijdens de opleiding werken de leerlingen van het SPB bij de aangesloten bedrijven. Eén dag per week komen zij naar het SPB voor onderwijs in een afwisseling van theorie en praktijk.

De grote praktijkhal biedt ideale werkplekken met veel daglicht. Hier vindt u ruimte voor timmeren, metselen en schilderen en een verhoogde kantine met uitzicht over de hal. De entreehal maakt een heldere scheiding in de gebouwdelen aan de voorzijde: links de theorievleugel en rechts de kantorenvleugel van het SPB.

In het gebouw heeft het SPB een samenwerking gerealiseerd met de vmbo- en mbo-opleidingen van het Markiezaat College: ook deze leerlingen komen voor verkennende vakken en specialisaties naar het SPB.

We hebben het gebouw uitgevoerd in een warme donkerbruinrode steen. De extra hoge entreehal met vakwerkluifel, biedt vanaf een loopbrug zicht op de praktijkhal. De kop van de kantorenvleugel hebben we vormgegeven in een dambordpatroon van lichte en donkere houtdessins, speels onderbroken door vierkante ramen van de bestuursruimte.

  • Plaats
    Bergen op Zoom
  • Programma
    schoolgebouw
  • Opdrachtgever
    SPB
Shopping Basket