Minister Verschuurstraat 3-5

Opdracht

Nabij het centrum van het dorp Rijsbergen ontwierpen we voor woningbouwcorporatie Thuisvester dit gebouw voor 10 levensloopbestendige appartementen. Het gebouw is gesitueerd op de hoek van de Minister Verschuurstraat en Bungalowpark. Vanwege deze hoeksituatie konden we in de massa-opbouw van het gebouw een derde bouwlaag toevoegen als hoogte-accent op de zichtlijn vanuit de Minister Verschuurstraat.

Ontwerp

Het gebouw is alzijdig ontworpen met een middenontsluiting, waardoor achterkanten van het gebouw worden vermeden en er rondom uitzicht is op de omgeving.  De appartementen zijn ontworpen voor een brede doelgroep, maar vanwege de toegankelijkheid en ligging nabij de voorzieningen erg geschikt voor senioren.

Qua vormgeving hebben we gekozen voor een gemetselde onderbouw in een lichte kleurstelling met horizontale belijningen in de vorm van spekbanden. De architectuur heeft een menselijke schaal: de functies van de achterliggende ruimten zijn in de gevel af te lezen. De bovenste bouwlaag heeft een afwijkende materialisering en is uitgevoerd in verduurzaamd hout in een vergrijsde afwerking. Op basis van een ecologische analyse zijn in de gevel natuur-inclusieve maatregelen opgenomen in de vorm van nestkasten voor vogels en vleermuizen.

  • Plaats
    Rijsbergen
  • Programma
    10 appartementen
  • Opdrachtgever
    Thuisvester
Shopping Basket