GFK Dongen

Dit kantoorgebouw is gelegen aan de belangrijkste entree van Dongen en betreft de huisvesting van GfK Panel Services Benelux, een marktonderzoeksbureau met meer dan 250 werknemers.

Bouwvolume

Het gebouw bestaat uit twee bouwmassa’s die in een V-vorm ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Het ene blok is parallel aan de Westerlaan gelegen en bestaat uit drie bouwlagen, het andere blok is vier bouwlagen hoog en staat haaks op de Middellaan.

Zo volgen de contouren van het gebouw de structuur van de bestaande stedenbouwkundige verkaveling.

Het geheel is op een talud geplaatst waardoor half verdiept onder het gebouw kan worden geparkeerd. Tussen de twee bouwblokken is een patio ontstaan, die zorgt voor licht en lucht in het inwendige van het gebouw en tevens dienst doet als rustige, beschutte buitenruimte.

Materialisatie

In de materialisering van het gebouw is gekozen voor hoogwaardige baksteenarchitectuur. De speciaal voor dit project gebakken rode gevelstenen zijn voorzien van een wijnrode accentuering en verlijmd verwerkt. In het ontwerp zijn verder antracietkleurige aluminium puien en vliesgevels toegepast. In de kantoorkamers zijn franse balkons met glasopeningen tot op vloerniveau ontworpen; in de gevels zijn vaste en beweegbare zonweringsystemen opgenomen.

Interieur

De indeling en het interieur van het gebouw is van hoge kwaliteit en absoluut maatwerk. De zakelijke vormgeving is doorgetrokken in het interieur. De binnenwanden zijn voorzien van wit stucwerk met verdiepingshoge binnenkozijnen en binnendeuren. De vloeren zijn afgewerkt met donker tegelwerk of donkere zachte vloerbedekking. In enkele beeldbepalende ruimten zoals de entreehal, directievertrekken en het auditorium zijn houten plafonds toegepast. Tegen deze rustige achtergrond is een meubellijn met kleurrijke stoffering geplaatst.

Mede op initiatief van de opdrachtgever zijn in dit gebouw op een aantal plaatsen moderne glas-in-lood kunstwerken geïntegreerd.

Deze kunstwerken zijn speciaal voor dit gebouw ontworpen en geënt op de bedrijfsfilosofie van de opdrachtgever.

  • Plaats
    Dongen
  • Programma
    kantoorgebouw
  • Opdrachtgever
    GFK
Shopping Basket