Katalijnehof

In het centrum van het dorp Wijk en Aalburg is een woningbouwplan ontwikkeld voor de bouw van 4 twee-onder –een kap woningen en een vrijstaande woning.

De inbreiding sluit qua schaal en oriëntatie goed aan op de locatie. De tweekappers vervolledigen het straatbeeld van de Oude Kerkstraat, terwijl de vrijstaande woning aan de Katalijnestraat juist zorgt voor een nieuwe voorkant.

Het project beschikt over verschillende levensloopgeschikte woningtypen. Het volledige woonprogramma is gesitueerd op de begane grond.

De woonkamers zijn gericht naar straat- en tuinzijde wat goed aansluit bij de beoogde doelgroep.

Architectuur

Vanwege het historische karakter van de Oude Kerkstraat is er gekozen om de woningen te ontwerpen in een jaren ’30 stijl.

Met een rijke detaillering van roedes, luifels, siermetselwerk, dakklossen en schoorstenen krijgen de woningen een chique en luxueus karakter.

Een materialisatie van gevelbaksteen met oranje en blauwe tinten gecombineerd met de witte accenten van kozijnen, bakgoten en dakkapellen zorgen ervoor dat er een fris en eigentijds gevelbeeld ontstaat.

De gevels zijn ontworpen als één totaalproject met bijzondere aandacht voor elk afzonderlijk adres. Op deze manier ontstaat er eenheid binnen het project, maar toch ook herkenbaarheid per woning.

Meer informatie Katalijnehof

  • Plaats
    Wijk en Aalburg
  • Programma
    5 woningen
  • Opdrachtgever
    Daverveld Reuvers Projectontwikkeling
Shopping Basket