“De Hoving” Etten-Leur

Voor project “De Hoving” in uitbreidingswijk Schoenmakershoek aan de rand van Etten-Leur zijn 16 woningen ontworpen: 2 vrijstaande woningen en 14 tweekappers in twee woningtypes. Met deze variatie worden diverse doelgroepen aangesproken vanwege de diversiteit in prijsklasse en uitrustingsniveau.

Voor alle woningen zijn diverse uitbreidingsmogelijkheden mee-ontworpen en naar keuze van de koper te realiseren: dakkapellen, erkers en carports passen zo naadloos aan bij het ontwerp van de woningen.

De gekozen architectuur is traditionele baksteenarchitectuur in een eigentijdse uitwerking: gemetselde gevels en pannendaken met grote overstekken en luifels. In de gevels zijn plinten en sierlagen metselwerk opgenomen. De verschillende woningen worden uitgevoerd in twee sorteringen metselwerk, de daken voorzien van donkere dakpannen. De buitenkozijnen, ramen en deuren worden uitgevoerd in een lichtgrijs en wit.

In de uitwerking is afstemming gezocht met de omliggende woningbouwprojecten. Hierdoor ontstaat een zekere herkenbaarheid en samenhang.

Om de kwaliteit van de openbare ruimte te waarborgen zijn alle erfafscheidingen die grenzen aan openbaar gebied mee-ontworpen.

  • Plaats
    Etten-Leur
  • Programma
    16 woningen
  • Opdrachtgever
    van Agtmaal
Shopping Basket