Hans van Gompel

Toen ik 21 jaar was wist ik pas dat ik architect wilde worden. Ik was op dat moment bezig met het afronden van mijn lerarenopleiding wiskunde. 

Na mijn studie bouwkunde volgde ik de masteropleiding Rational architecture. Beide studies volgde ik aan de technische universiteit Eindhoven. 

 

Het mooie aan architect zijn is dat je het vak vanuit verschillende invalshoeken kunt uitoefenen. Een maatschappelijke, culturele, filosofische, kunstzinnige of zelf politieke inslag is mogelijk. 

 

Ik leerde architectuur vanuit een meer analytische benadering. Dit gecombineerd met een integrale ontwerpaanpak waarin bij voorkeur alle disciplines uit de bouwkunde al in het ontwerpproces worden meegenomen. 

Deze invalshoek van architectuur kon ik na mijn studie direct goed in de praktijk brengen. De eerste 5 jaar na mijn masteropleiding werkte in namelijk bij een architectenbureau in België. Omdat daar de architect tien jaar lang aansprakelijk is voor het gebouw is de rol van de architect in het bouwproces een stuk groter. Door de vele bezoeken aan de bouwplaats (werfcontroles) kon ik direct toetsen of hetgeen ik ontworpen had ook uitvoerbaar was. Een leerzame periode voor mij als beginnend architect waar ik nu nog steeds profijt van heb. 

 

Sinds 2019 maak ik onderdeel uit van CIER ARCHITECTEN. Een full-service archtectenbureau dat in mijn ogen bekend staat om zijn zorgvuldige, integrale aanpak in het hele spectrum van de gebouwde omgeving. Ik kan wel zeggen dat CIER ARCHITECTEN erg goed past bij hoe ik als architect én als mens gevormd ben.

Hans van Gompel

Functie

Architect

Telefoonnummer

06 20 78 76 30

Alle
verbeelders

Peter1.1

Peter de Bont

Architect & Partner
John1

John Trommelen

Bureaumanager & Partner
Lion Rams

Lion Rams

Senior Projectmanager
Hans1

Hans van Gompel

Architect
Henk1-overzicht

Henk Verhoeven

BIM modelleur
Ronald Huiben

Ronald Huijben

BIM modelleur
Job1

Job de Jong

Assistent ontwerper
Gilbert1

Gilbert Kriele

BIM modelleur
vacature silhouet_DEF

Werken bij CIER ARCHITECTEN?

Bekijk onze vacatures
Ot1-overzicht

Ot Aertssen

BIM modelleur
Sem1_75211_4482

Sem de Waal

BIM modelleur
Carola1-overzicht

Carola Trommelen

Administratie