Suiker Unie Dinteloord

Het bestaande kantoor van de Suiker Unie in Dinteloord bestaat uit een modern kantoorgebouw en een monumentale villa met voormalige directiewoning.

De monumentale gebouwen waren door de slechte onderhoudstoestand en perifere ligging de laatste jaren slechts in gebruik als vergaderzalen, of hadden een beperkte museale functie. Ruimtegebrek in het bestaande kantoor en de wens om de monumentale gebouw te behouden en te herbestemmen heeft geleid tot een ingrijpend restauratie- en verbouwingsplan voor het totale ensemble. Hierbij is vooraf een grondige analyse gedaan naar de huidige en toekomstige behoefte aan werkplekken en vergaderruimten en heeft uiteindelijk geleid tot een totale reshuffle van alle afdelingen en gebruikersgroepen.

Ontwerpopgave

Belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp waren: behoud van het monument en herstel van de monumentale waarden, het creƫren van een nieuwe ontvangsthal in een centrale zone die dienst kan doen als ontmoetingsruimte en verbindingszone tussen de verschillende gebouwdelen en een sfeerverbetering door het aanbrengen van licht, lucht en interactie in het centrale deel van de monumentale kantoorvilla.

De gebruikswaarde van het monument wordt verhoogd door het realiseren van meer werkplekken in dit gebouwdeel, onder andere door de ingebruikname van de zolderverdieping van de kantoorvilla.

In het ontwerp wordt gestreefd naar een contrastrijk samengaan van historische waarden en een eigentijdse vormgeving.

Voor het ontwerp van het interieur is samenwerking aangegaan met interieurarchitecte Ann Roelands.

  • Plaats
    Dinteloord
  • Programma
    Restauratie en herbestemming kantoorgebouw
  • Opdrachtgever
    Cosun Beet Compay
Shopping Basket