Roodhekkenpas West

Stedenbouw

Het plan Roodhekkenpas West in Druten maakt op grotere schaal onderdeel uit van een Groene ontwikkelingszone die de schakel vormt tussen twee natuurgebieden. In de stedenbouwkundige opzet van het plan en de inrichting van openbare ruimte is dan ook extra aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing van de ontwikkeling. Door de breed opgezette groene randen van het plan wordt de nieuwe wijk een wooneiland in het groen.

De 36 woningen verdeeld over 7 woningtypen worden door middel van korte straten ontsloten via de Roodhekkenpas. Verspringingen in de rooilijn van lange rijen en bouwblokken onderling sluiten goed aan op het dorpse karakter van de locatie.

De kappen zijn in de langsrichting georiƫnteerd. Doorgetrokken voorgevels vormen de accenten in de voorgevel waarbij het profiel van de langskappen ook vanaf de kopse kanten leesbaar blijft.

Ontwerp

De architectuur van het project is modern en strak gesneden. De voorgevels zijn hoofdzakelijk gematerialiseerd in hout. Deze gevelvlakken worden opgesloten door metselwerk kopgevels en accenten van metselwerk in de voorgevels. Afhankelijk van het bouwprofiel en de woningtypologie wordt binnen deze opzet gevarieerd.

Het project is zorgvuldig gedetailleerd. Zo hebben de kozijnen in het metselwerk verdiepte negge en wordt er gespeeld met horizontaal metselwerk in donkere kleur en opgedikte verticale houten latten tussen de kozijnen. Op deze manier ontstaat er een ontwerp met variatie onderling, maar toch een duidelijke uitgesproken eenheid binnen het project.

  • Plaats
    Druten
  • Programma
    36 woningen
  • Opdrachtgever
    Jansen Bouwontwikkeling b.v.
Shopping Basket