Regiokantoor Brabant Water

Dit ontwerp betreft het regiokantoor van Brabant Water in Breda. Het kantoor staat op een zichtlocatie op bedrijventerrein Hoogeind aan de Tilburgseweg.

Het kantoorgebouw bestaat uit vijf bouwlagen en is iets verhoogd geplaatst ten opzichte van het maaiveld. Hierdoor ontstaat een mooiere entreepartij en kan vanuit het gebouw over de geparkeerde auto’s heen worden gekeken. Het ronde gebouwdeel is ontstaan vanuit het beeldkwaliteitplan, waarin een accent op deze hoek was aangegeven.

Grote bakstenen uitbouwen in de gevels zorgen voor de nodige plasticiteit en geven het gebouw maat en schaal.

Dit regiokantoor van Brabant Water in Breda wordt uitgebreid met een nieuwe kantoorvleugel. Bij het ontwerp van het oorspronkelijke gebouw was logistiek en ruimtelijk al rekening gehouden met deze uitbreiding. De compositie van de bedrijfs- en kantoorgebouwen rondom een binnentuin wordt hiermee voltooid.

De nieuwe uitbreiding sluit qua materialisering volledig aan bij het bestaande gebouw: stevige baksteenarchitectuur met antracietkleurige aluminium puien en vliesgevels.

De speciaal voor dit project gebakken rode gevelstenen zijn voorzien van een wijnrode accentuering. In de gevel aan de straatzijde is een grote inpandige erker aangebracht om het totaalbeeld qua maat en schaal aan te laten sluiten bij het bestaande gebouw.

  • Plaats
    Breda
  • Programma
    kantoorgebouw
  • Opdrachtgever
    Brabant Water
Shopping Basket