“Buijtengoed” Landgoed Driessen

 Dit plan voor 27 woningen is gesitueerd in deelplan de Villa C van Landgoed Driessen in Waalwijk. De woningen vormen met 3 woningtypen een gesloten bouwblok. Elke zijde heeft een eigen plaats in de stedenbouwkundige context en daardoor eigen randvoorwaarden en stedenbouwkundige kenmerken.

We onderscheiden meer stedelijke, hoge woningen met een verticaal karakter en platte daken, ingetogen rijwoningen met zadeldaken en flinke tweekappers met accenten op de hoeken van het bouwblok. De woningen zijn verschillend uitgewerkt qua gevelbehandeling. Soms is sprake van herhaalde ritmiek, soms van rigide symmetrie en de starterswoningen kennen weer een meer  “at random” opeenvolging van wisselende gevelbeelden.

Deze verscheidenheid past bij de stedenbouwkundige context en levert interessante straatwanden op.

Eenheid hebben we in het plan gebracht door terugkerend materiaalgebruik en kleuren in alle woningen. Zo ontstaat eenheid in verscheidenheid.

Speciale aandacht is besteed aan de overgangen tussen de privé-tuinen en het openbare gebied. Tuinmuren zijn mee-ontworpen en de verscholen gelegen parkeerkoffers worden eenduidig omzoomd door begroeide gaashekwerken. De kopgevels van de woningen zijn steeds voorzien van gevelopeningen, zodat vanuit de woning uitgekeken kan worden op straathoeken en parkeerterreinen.

  • Plaats
    Waalwijk
  • Programma
    27 woningen
  • Opdrachtgever
    Janssen de Jong projectontwikkeling
Shopping Basket