Bolkensteeg 33-35

Aan de Bolkensteeg in Dongen is een ontwerp gemaakt voor 25 appartementen verdeeld over 2 bouwblokken.

Aan de kant van het centrum van Dongen – aan de straatzijde van het project – staan verschillende bedrijfspanden/kantoren met een vergelijkbare schaal en positie ten opzichte van de weg. Samen met de bomenrij bepalen deze het straatbeeld aan de Bolkensteeg.
Het ontwerp van de appartementengebouwen sluit goed aan op het aanwezige straatbeeld en houdt tegelijkertijd rekening met de kleinschalige woningen die direct grenzen aan het project.

Voor de bouwvolumes wordt de voorgevellijn van de kantoren aangehouden en de achtergevellijn van de woning links naast het project. Achter de bouwvolumes is plaats voor een rij bergingen voor de bewoners en een parkeerkoffer. Hierdoor ontstaat er aan de kant van de Bolkensteeg ruimte voor twee bouwvolumes ingebed in een mooie groene omgeving.

Alle appartementen in dit project zijn georiƫnteerd aan de Bolkensteeg en worden per bouwblok ontsloten door middel van een compacte verkeersruimte met trap en lift die vanaf de achterzijde te bereiken is. In de gebouwen is een gezonde mix aanwezig van kleine, middelgrote en grote appartementen.

De bouwvolumes zijn geparcelleerd en aan de zijkanten in hoogte getrapt ontworpen zodat ze goed aansluiten op de aangrenzende woningen. Binnen het bouwblok zijn kleinere volumes van elkaar te onderscheiden door middel van een lichte verspringing in hoogte en gevelpositie. Deze geparcelleerde gevelvlakken worden gematerialiseerd met drie op elkaar afgestemde baksteensorteringen.
De gemeenschappelijke ruimte aan de achterzijde van het bouwblok is gematerialiseerd in hout en komt door de aangrenzende puien visueel los van het bouwblok.

Door de glazen balustrades, betonkaders, betonnen balkons en verticaal metselwerk ter plaatse van de plint en dakrand ontstaat er een rijk gevelbeeld.

  • Plaats
    Dongen
  • Programma
    25 appartementen
  • Opdrachtgever
    De Bunte Vastgoed Zuid b.v.
Shopping Basket