Fatima Roosendaal

In de wijk Fatima in Roosendaal bevindt zich een bijzondere woonbuurt uit de vijftiger jaren, met een samenhangende architectuur in Delftse School stijl. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Granpré Molliére de hand gehad in de totstandkoming van dit buurtje: zijn naam komt op originele tekeningen voor.

Voor Alwel hebben we voor 117 woningen in het complex Fatima het plan gemaakt voor vernieuwing van de kozijnen en aanbrengen van dakisolatie. In de loop der tijd werd de originele roedeverdeling uit de kozijnen verwijderd, waardoor iets van de fijnheid en sfeer van de woningen verloren ging.

We vonden het belangrijk zoveel mogelijk de oorspronkelijke architectonische kwaliteit in het plan terug te brengen.

De nieuwe kozijnen hebben nu weer een middenstijl, met een smaller horizontaal profiel voor zoveel mogelijk daglicht en uitzicht. De voordeuren hebben een bijpassende vorm gekregen. De voordeuren realiseerden we in drie historische kleuren: monumenten groen, Engels rood en Gelders blauw.

Voor de overige 169 woningen bleven de bestaande kozijnen gehandhaafd. Hiervoor maakten we een bijpassend kleurenschema, zodat de architectuur weer meer van zijn oorspronkelijke sfeer heeft teruggekregen.

  • Plaats
    Roosendaal
  • Programma
    renovatie 117 woningen
  • Opdrachtgever
    Alwel
Shopping Basket