Nul-op-meter

NOM, ook wel Nul-Op-Meter genoemd, is een berekening waarbij wordt uitgegaan van zuinig gebruik en zelf energie opwekken zodat het verbruik op de meter nul is. Deze berekening is van vele factoren afhankelijk zoals bijvoorbeeld: het aantal gebruikers van het pand, welke installaties worden gebruikt, wat zijn de isolatiewaardes van het pand en wat is de oriëntatie van het gebouw (ten opzichte van de zon).

Daarnaast is het ook belangrijk te weten hoe invulling is gegeven aan zuinig gebruik. Zijn er zonnepanelen? Werkt de installatie met een warmtepomp? Is er een zonneboiler? Vele vragen waar u samen met CIER ARCHITECTEN op de juiste manier invulling aan kunt geven zodat NOM ook voor uw nieuwbouw haalbaar is.

Duurzaamheid start bij ontwerp

Wat vaak wordt vergeten, is dat ook het ontwerp en de indeling van het pand van grote invloed zijn op het terugbrengen van het energieverbruik. Bij CIER ARCHITECTEN weten we als geen ander hoe, zelfs tijdens de architectonische ontwerpfase al, slim op NOM kan worden ingespeeld.

Nul-Op-Meter is ook haalbaar voor u!

Samen met u ontwikkelen we een nul-op-de-meter gebouw waarbij het netto energiegebruik tot nul wordt gereduceerd door een slim ontwerp en gebruik te maken van energiebesparende maatregelen en energieopwekkende voorzieningen.

Geheel vrijblijvend adviesgesprek?

bel 0162 – 372 220, mail contact@cierarchitecten.nl

75211_2_0008_site