Landschaps-
architectuur

Bij landschapsarchitectuur gaat het om de inrichting van openbare ruimtes. Er wordt invulling gegeven aan de landschappelijke elementen waarbij ook goed wordt gekeken naar de bestaande groenelementen. Bij elke fase in het ontwerpproces gaan architectonisch ontwerp en landschapsarchitectuur samen.

Interactie tussen omgeving en gebouw

Er bestaat altijd een bepaalde interactie tussen het gebouw en daar waar het gebouw staat. Het is van groot belang hier goed mee om te gaan. In sommige ontwerpprocessen wordt pas achteraf invulling gegeven aan het landschap. Bij CIER ARCHITECTEN vinden we het belangrijk dat hier vooraf al goed over na wordt gedacht.

Hoe plooit het landschap om de nieuwbouw heen? Wat is bepalend? Het landschap of de bebouwing? In het merendeel van de situaties zal het samensmelting van beiden zijn.

Groenstructuren

Tijdens een ontwikkel- en ontwerpproces heb je ook altijd te maken met bestaande groenstructuren. In samenwerking met een landschapsarchitectuur wordt hiervan een inventarisatie gemaakt.

Landschapsarchitectuur is zoveel meer dan het plaatsen van een boom, struik of grasveld, het maakt essentieel onderdeel uit van een architectonisch ontwerp. Samen met CIER ARCHITECTEN wordt er een integrale oplossing bedacht waarin zowel het gebouw als het landschap het best tot hun recht komen.

Geheel vrijblijvend adviesgesprek?

bel 0162 – 372 220, mail contact@cierarchitecten.nl

75211_2_0008_site