3D - BIM

CIER ARCHITECTEN werkt projecten standaard uit in een 3D-model. Door te  werken met een 3D-model kunnen we onze opdrachtgevers beter van dienst zijn. We bieden ruimtelijk inzicht in het ontwerp en maken ruimtelijke visualisaties in 3D.

3D - BIM-model

Het optimaliseren van deze manier van werken resulteert in een BIM-project op basis van een 3D/BIM-model. BIM (Bouwwerk Informatie Model) is een manier van samenwerken tussen verschillende disciplines in de bouw op basis van dit 3D-model en bijbehorende databases.

Deze manier van werken is zeer effectief en dient ervoor om met andere partners, bijvoorbeeld constructeurs en installatieadviseurs, binnen een project informatie uit te wisselen. Dit doen we via een zogenaamd ‘open' BIM-uitwisselingsbasis (.IFC-bestanden). Samen werken we aan een visueel prototype van het gebouw. Digitaal zijn alle knooppunten al gemodelleerd en mogelijke problemen worden opgelost voordat de werkelijke bouw start.

Alle tekeningen worden gevormd via dit model, ze zijn en blijven gekoppeld met elkaar.  Hierdoor ontstaat een naadloze overgang tussen het ontwerp van de adviseurs en de werkvoorbereiding van de aannemer. Er kunnen aan de hand van het BIM-model ook hoeveelheden, materiaaloverzichten en benodigde documenten met betrekking tot calculatie, brandveiligheid en revisie worden gegenereerd.

De voordelen

  • Meer inzicht krijgen in het ontwerp en de kwaliteit van het gebouw
  • Sneller integraal ontwerpen
  • Signaleren en oplossen knelpunten
  • Genereren van diverse (gekoppelde) overzichten en documenten
  • Betere communicatie tussen betrokken partijen

Deze manier van werken is de standaard en zorgt ervoor dat het totale proces beter en meer gestructureerd verloopt.

 

Geheel vrijblijvend adviesgesprek?

bel 0162 – 372 220, mail contact@cierarchitecten.nl

75211_2_0008_site