Herbestemming Heuvelstraat Dongen

Plaatsnaam: Dongen

Categorie: Woonzorgprojecten

Dit statige pand aan de Heuvelstraat in Dongen, een voormalig woonhuis uit begin jaren dertig van de vorige eeuw, is herbestemd tot een woonzorgwoning voor dementerende ouderen. Het  zorgconcept is gebaseerd op persoonlijke benadering van de bewoners in een kleinschalige, herkenbare en veilige omgeving. In het grote huis zijn individuele zit-slaapkamers voor de bewoners gerealiseerd met gemeenschappelijke voorzieningen zoals twee woonkamers, een grote keuken en een aparte tuingerichte eetkamer. In de woning is een zelfstandig appartement gerealiseerd voor een inwonend echtpaar dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de zorg aan de bewoners.

In het ontwerp is rekening gehouden met het handhaven van authentieke elementen zoals trappartijen, tegelvloeren en lambriseringen. Daarnaast is het pand aangepast aan de eisen van de doelgroep en geschikt gemaakt voor bewoning door mindervaliden. Het gebouw is zoveel mogelijk teruggebracht in de originele staat waarbij niet-oorspronkelijke elementen zijn verwijderd.