De Oeverzegge in Hank

Plaatsnaam: Hank

Categorie: Woningbouwprojecten

Aan de Julianastraat in Hank is een bouwperceel beschikbaar waarop meerdere woningen gebouwd kunnen worden.

Samen met de gemeente Werkendam hebben we de mogelijkheden onderzocht om woningbouw te realiseren op deze locatie en zijn de woningbehoeften en de voorkeur voor koop of huur van belangstellenden geïnventariseerd.

In oktober 2014 werd een informatieavond gehouden in basisschool De Bolderik. Er waren veel belangstellenden aanwezig om zich op de hoogte te laten stellen van de bouwmogelijkheden op dit perceel grond in het centrum van Hank. Naar aanleiding hiervan hebben we samen met de gemeente individuele gesprekken gevoerd met belangstellenden om in te zoomen op hun woonwensen.

Vervolgens is in samenwerking met Maas-Jacobs Bouwbedrijf en Verbrugge Makelaars een plan voor 8 levensloopbestendige woningen ontwikkeld, genaamd “De Oeverzegge”. De woningen hebben een compleet woonprogramma op de begane grond en een verdieping met bergruimte en een extra kamer. Enkele woningen hebben een tweede slaap- of studeerkamer extra. Alle woningen hebben een eigen tuin met individuele berging en een eigen parkeerplaats.

De uitstraling van de woningen moet passen bij de dorpse omgeving van Hank. De woningen worden gebouwd met traditionele materialen: metselwerk gevels, houten buitenkozijnen en gebakken pannen.