Duurzame modelwoningen EkoFLin

Plaatsnaam: bouwconcept

Categorie: Woningbouwprojecten

In samenwerking met EkoFLin hebben we twee modelwoningen ontworpen met een casco van kruislaags verlijmd hout. Dit bouwsysteem is ontwikkeld door het Oostenrijkse bedrijf Binderholz Bausysteme GmbH, wordt al jarenlang met succes toegepast in het buitenland en wordt nu gelanceerd op de Nederlandse markt.

Binderholz kruislaags verlijmd hout BBS is volledig massief opgebouwd uit meerdere lagen hout. Door lagen in dwars- en lengterichting te verlijmen wordt het “werken” van het hout tot een minimum gereduceerd. De massieve houtconstructie combineert voordelen zoals degelijkheid, geluiddemping en brandveiligheid met de ecologische voordelen van de duurzame grondstof hout. De belangrijkste voordelen van het werken met een prefab casco van massief hout zijn o.a. de korte bouwtijd, geringe warmtegeleiding, vormvastheid en een behaaglijk binnenklimaat.

De ontworpen woningtypen sluiten aan bij de vraag op de Nederlandse markt. We hebben een reguliere eengezinswoning in twee lagen met kap en een levensloopbestendige patiowoning ontworpen. Beide woningtypen zijn denkbaar als vrijstaande woning maar kunnen ook seriematig geschakeld worden. Voor de beeldvorming is de eengezinswoning ontworpen met een buitenschil van metselwerk, afgewisseld met houtaccenten; de patiowoning is gedacht met een buitenafwerking van hout, voorzien van accentvlakken van pleisterwerk.