14 woningen “Dongen komt thuis” in Dongen

Plaatsnaam: Dongen

Categorie: Woningbouwprojecten

Voor deze woningbouwontwikkeling in uitbreidingsplan de Beljaart in Dongen zijn 14 woningen ontworpen: rijwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaand geschakelde woningen. In de verkaveling is rekening gehouden met de ligging in het plangebied en de grootte van de individuele kavels passend bij het woningtype.

Qua architectuur wordt aansluiting gezocht bij het voor dit gebied geldende beeldkwaliteitplan en is te typeren als eigentijdse dorpsarchitectuur. De gevels worden ontworpen in een warme baksteenarchitectuur, de hellende daken gedekt met donkere gebakken pannen. De vrijstaande woningen worden voorzien van een dwarskap waardoor een levendig straatbeeld ontstaat. Typische dorpse elementen zoals schoorstenen en stevige goten met overstekken completeren het beeld. In de uitwerking en detaillering van de gevelopeningen worden juist meer eigentijdse middelen toegepast: waar mogelijk worden diepe negges toegepast en strak vormgegeven balustrades bij franse balkons.

Veel aandacht zal worden besteed aan het kleur- en materiaalgebruik. De gevels worden gemetseld in baksteen met een genuanceerde kleur en een warme uitstraling, de daken bedekt met antracietkleurige gebakken pannen. Op enkele plaatsen zal in de gevels gebruik worden gemaakt van vlakke prefab betonpanelen. Buitenkozijnen worden uitgevoerd in hout in witte en lichtgrijze tinten.