Herbestemming kantoorgebouw Zayaz in ‘s-Hertogenbosch

Plaatsnaam: 's-Hertogenbosch

Categorie: Restauratie en herbestemming

Het voormalige kantoorgebouw van Zayaz aan Ketsheuvel 12a in ‘s-Hertogenbosch is omgevormd naar studio’s voor statushouders en spoedzoekers. Het kantoorgebouw kwam vrij na verhuizing van Zayaz naar een nieuw kantoorgebouw.

Voor de twee doelgroepen zijn 57 compacte studio’s, met een oppervlakte oplopend van 21 tot 43 vierkante meter, ontwikkeld. De studio’s hebben een rustige uitstaling gekregen in verschillende grijstinten.  De studio’s zijn verdeeld over de drie vleugels van het gebouw. Deze drie vleugels zijn in verschillende kleuren gematerialiseerd om iedere vleugel zijn eigen identiteit te geven.

De ontsluiting van het gebouw is naar de binnenzijde van het gebouw gebracht en het gebouw is voorzien van een gemeenschappelijke tuin.