Woonhuis MW

Plaatsnaam: Dongen

Categorie: Particuliere woningen

Het concept van dit woonhuis hangt nauw samen met de locatie, een langgerekt diep kavel, en is ontworpen in interactie met het tuinontwerp. Basis voor het ontwerp is het idee van langgerekte “ploegvoren” die de basis vormen voor het landschappelijk ontwerp en dat van het huis. De plattegrond bestaat uit drie zones waarbinnen de leefruimten zijn gesitueerd. In het midden de woonkamer en de keuken met doorzichten naar de voor- en achtertuin. Aan de linker-en rechterzijde hiervan zones met respectievelijk slaapvertrekken en nevenfuncties.

Het concept van de “ploegvoren” zijn herkenbaar gemaakt in de voor- en achtergevel door middel van wit gepleisterde penanten. De zijgevels zijn uitgevoerd in zwarte baksteen. Het dak en de dakopbouw is uitgevoerd met geprofileerde stalen dak- en gevelplaten. Markant is de gemetselde schoorsteen in de voorgevel.