Woonhuis JS

Plaatsnaam: Dongen

Categorie: Particuliere woningen

Voor een particuliere opdrachtgever is dit woonhuis aan de rand van Dongen ontworpen. Uitgangspunt bij het ontwerp was een levensloopbestendige woning met alle woonfuncties op de begane grond. Vanwege de ligging is er voor gekozen om maximaal uitzicht op het diepe en landelijke perceel aan de achterzijde te creëren. Alle woonruimten (woonkamer, tuinkamer en slaapkamer) hebben ruime glaspuien aan de achterzijde van de woning. De woning heeft een verdieping onder een flauw hellende kap met lage goothoogte. Dit benadrukt het landelijke karakter van woning en locatie.

De materialisering is zowel klassiek als eigentijds tegelijk. Voor de buitengevel is gekozen voor lichtgrijs gepleisterde gevels in combinatie met strakke donkergrijze aluminium puien, afgewisseld met houtaccenten. De bijbehorende paardenstallen/berging worden eveneens afgewerkt met dezelfde houten gevelbekleding. Het dak wordt voorzien van donkere gebakken pannen.