CIER ARCHITECTEN | BENG

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland BENG, Bijna EnergieNeutrale Gebouwen, zijn. Dit vloeit voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn EPBD. In Nederland leggen we de energieprestatie voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen vast aan de hand van drie eisen: de BENG-indicatoren. Deze voorgenomen BENG-eisen gelden alleen voor nieuwbouw. Het beleid voor zeer energiezuinige bestaande gebouwen is nog in ontwikkeling.

WANNEER VOLDOET GEBOUW AAN BENG?
BENG-eisen behalen kan met de inzet van innovatieve technieken zoals bijvoorbeeld: viervoudige beglazing, warmtepompen met een zeer hoog rendement en integratie van PV-panelen (BIPV). CIER ARCHITECTEN heeft de kennis in huis om met behulp van vaste rekenmethodes te bepalen of een gebouw voldoet aan de BENG-indicatoren. BENG is van toepassing op nieuwbouw van woningen, overheidsgebouwen, gebouwen met een publieke functie en private instellingen met een publieke functie.

Het behalen van grote energiebesparingen is bij CIER ARCHITECTEN altijd een belangrijke ambitie. Zeker omdat hier, met het oog op de toekomst, veel voordeel mee kan worden behaald. CIER ARCHITECTEN zal bij het architectonisch ontwerp van gebouwen dus altijd inzetten op het BENG principe.

Bij het bepalen van de energiebelasting van een gebouw is het natuurlijk belangrijk dat vooraf duidelijk is hoe het gebouw gebruikt zal gaan worden. CIER ARCHITECTEN kan u van A tot Z begeleiden in uw duurzame ambities. Met ons advies kunt u voldoen aan de BENG-indicatoren.

 

Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan, bel 0162 – 372 220 of mail contact@cierarchitecten.nl.