Laboratorium IRS

Plaatsnaam: Dinteloord

Categorie: Bedrijfsgebouwen

Het ontwerp betreft een herbestemming van een bestaand in onbruik geraakt viaduct op het terrein van de SuikerUnie in Dinteloord. De ruimte onder dit viaduct wordt ingevuld met laboratoria en opslagruimten ten behoeve van IRS, een onderzoeksbedrijf naar plantenziekten en virussen in de suikerbietenteelt.

De inspiratie voor het gevelontwerp is gevonden in de schuine taluds uit de omgeving en het natuurlijke karakter van het onderzoeksmateriaal in contrast met de meer  technische uitstraling van het nabijgelegen bestaande laboratorium. De gevels worden opgetrokken uit  grote baksteenblokken met een ruwe textuur en een genuanceerde wit-bruine kleur die associaties oproept met natuurlijke materialen als klei, modder en zand.