Het Kompas in Etten-Leur

Plaatsnaam: Etten-Leur

Categorie: Appartementengebouwen

In samenwerking met Maas-Jacobs is deelgenomen aan een Design & Build prijsvraag voor woningcorporatie Alwel. Het appartementencomplex bestaat uit drie losstaande bouwblokken. Hierdoor kan het naastgelegen park worden doorgetrokken tot in het project en ontstaan er drie groene collectieve buitenruimtes op verschillende niveaus.

De binnen- en buitenzijde van het complex zijn bewust verschillend ontworpen om ze goed aan te laten sluiten op de directe omgeving. De buitenzijde is met zijn statige schil gericht op herkenbaarheid en monumentaliteit, terwijl de binnenzijde van het complex meer gericht is op intimiteit, ontmoeting en de menselijke maat.

Het project biedt ruimte aan 43 appartementen van 3 verschillende typen. De bovenste verdieping is bestemd voor bewoners met een beperking in het autisme spectrum. Deze verdieping is volledig afsluitbaar en heeft een collectieve ruimte voor het organiseren van groepsactiviteiten.